Subtitle

Estrada

Kraljica sevdaha odrĀ?ala prvi koncert

Posted on June 1, 2011 at 4:08 PM

31.05.2011. 13:00 Kraljica sevdaha održala prvi koncert u Izmiru: Hanki nisu dali s bine Izvor: Dnevni avaz

Sjajan nastup u okviru Festivala balkanske muzike

U pratnji benda "Cultur Music", Hanka Paldum održala je sjajan koncert u okviru "Buca Belediyesi Balkan Yemekleri Festivala", koji je proteklog vikenda održan u Izmiru. Naša kraljica sevdaha oduševila je publiku, među kojom je bilo Turaka, kao i ljudi iz svih krajeva Balkana koji žive u ovoj zemlji.

- Bilo je fantastično. Publika je skoro bez prestanka pjevala sa mnom, a na kraju koncerta nisu mi dali da siđem s bine. Ovo je bio moj prvi koncert u Izmiru i dugo ću ga pamtiti - kaže Paldum te dodaje da je nastup direktno prenosila izmirska TV.

Kada su joj napokon dopustili da siđe s bine, Hanka se strpljivo fotografirala i družila s fanovima.

- Čudili su se što ne bježim od njih. Ustvari, bili su šokirani mojim prisnim odnosom s njima, jer turske zvijezde doslovno s bine bježe u auto izbjegavajući narod - prenosi nam Hanka.

Na ovom Festivalu balkanske muzike nastupio je čuveni klarinetist Ivo Papasov, kao i Dženk Bosnali (Cenk). Bosnali živi u Izmiru, a porijeklom je iz BiH - majka mu je Sarajka s Bistrika.

Papasov nije krio oduševljenje što je upoznao našu veliku pjevačicu, a Hanku su posebno dirnule suze slijepog Muamera Katendžolua (Muammer Katencoglu), jednog od najpopularnijih harmonikaša u Turskoj.

- "Taj zvuk, taj glas, interpretacija... Izvrsno!", rekao mi je Muamer i dodao da su mu suze potekle slušajući moje pjesme - prenosi nam Hanka.

 

U izmirskoj čaršiji

Iako je Hanka u Izmiru bila kratko, nije željela propustiti priliku da obiđe znamenitosti grada.

- Obišli smo izmirsku čaršiju i zaista smo uživali. Nadam se da ćemo uskoro ponovo doći u ovaj lijepi i gostoljubivi grad - poručuje naša pjevačica.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments